Jesús Simal incorpórase ao comité internacional mixto FAO/OMS que avalía a seguridade dos aditivos alimentarios

Xunto á docente da Miguel Hernández, María Fernandez, o catedrático é o único representante español

A Organización Mundial da Saúde (OMS) e a Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura (FAO) crearon en 1956 o Comité Mixto de Expertos e Aditivos Alimentarios (JECFA). Inicialmente encargado da avaliar a inocuidade dos aditivos alimentarios, na actualidade o JECFA ocúpase tamén da valoración de riscos e inocuidade de coadyuvantes de elaboración, aromatizantes, […]

Jesus Simal, Premio Picadillo 2025.

Jesús Simal, Catedrático de Bromatología en la Facultad de Ciencias de Ourense e investigador del grupo de Investigaciones Agrarias y Alimentarias (AA1) ha sido galardonado con uno de los Premios Picadillo 2025. Los premios son un reconocimiento a la trayectoria profesional de cocineros, enólogos, responsables de sala, productores y divulgadores de la cultura culinaria gallega que […]

O proxecto SOSFood levará a Bruxelas o debate sobre a transformación do sistema alimentario

Con axentes implicados na sostibilidade alimentaria e loita contra as enfermidades non transmisibles O 4 marzo conmemórase o Día Mundial da Obesidade e, coincidindo con esta efeméride, o proxecto SOSFood levará a Bruxelas o debate sobre a transformación do sistema alimentario. O catedrático Jesús Simal Gándara, membro do grupo de Investigacións Agrarias e Alimentarias (AA1) será o […]

Científicos da UVigo desenvolven un innovador sistema de loita contra a fraude alimentaria

Máis sinxelo, preciso e rápido, emprega imaxes hiperespectrais e métodos de aprendizaxe automático Nos últimos anos as administracións públicas veñen prestando cada vez máis atención a garantir a autenticidade e integridade dos alimentos debido ao aumento dos casos de fraude alimentario, situacións que poden ter implicacións económicas e tamén na saúde humana. E é que […]

¿Se analiza correctamente la presencia de pesticidas en alimentos?

La presencia de pesticidas en los alimentos es una preocupación global. Estos compuestos químicos, utilizados para proteger los cultivos de plagas, pueden acumularse en los alimentos y, en algunos casos, representar un riesgo para la salud humana. Por ello, la vigilancia y el análisis de los residuos de pesticidas en los alimentos son fundamentales para […]

Award for final degree projects/final master’s projects on topics related to Agenda 2030, Development Cooperation and Corporate Social Responsibility

Two students from the AA1 group win a prize for their final degree project/final master’s project on topics related to Agenda 2030, Development Cooperation and Corporate Social Responsibility. Lucia Gonalez-Rivero and Ana Acosta-Veiga were awarded the prize granted by the Vice-Rector’s Office for University Extension of the University of Vigo for their work carried out […]

Consolidating collaboration with China

Professor Jesus Simal-Gandara, former coordinator of our research group, has imparted a lecture entitled «Moving toward a sustainable food future» during his visit to the People’s Republic of China.

Metabolic Profiling via UPLC/MS/MS and In Vitro Cholinesterase, Amylase, Glucosidase, and Tyrosinase Inhibitory Effects of Carica papaya L. Extracts Reveal Promising Nutraceutical Potential

Carica papaya (Family Caricaceae) is endowed with a myriad of biological activities as gastroprotective, antidiabetic, antimalarial, antiviral, and anti-inflammatory agent. We performed for the first time an extensive comparative metabolite profiling of different plant organs considering both male and female leaves, seeds, and fruits of different maturity stages. The phytochemical fingerprinting-via UPLC/MS/MS- of C. papaya […]