O grupo AA1 e a Universidade Oceánica de Guangdong consolidan a súa colaboración

Nas últimas semanas, o catedrático Jesús Simal Gándara da Universidade de Vigo estivo a impartir clases na Universidade Oceánica de Guangdong, profundando na cooperación entre o Grupo de Investigación AA1 da universidade e esta prestixiosa entidade chinesa, que resulta fortalecida após a viaxe dun dos principais investigadores do grupo. Esta acción de cooperación internacional benefíciase […]
A investigadora Lucía Cassani, premiada co Young Investigator Award da revista Foods

A investigadora doutora Lucía Victoria Cassani Menéndez, da Universidade de Vigo, resultou gañadora da nova edición dos Young Investigator Awards da revista Foods, da editorial MDPI. O premio, establecido no ano 2021, salienta os logros de investigadores novos no ámbito da investigación alimentaria. Este recoñecemento pon en valor a investigación da doutora Cassani e reflicte […]
Membros do grupo AA1 participan no proxecto ASTRAL para crear ferramentas educativas que permitan anticiparse ás megatendencias

A Universidade de Vigo participa no proxecto europeo Astral (Anticipating Strategic Long-Term Challenges). Trátase “dunha ambiciosa iniciativa internacional de tres anos de duración, financiada polo programa Erasmus+ con 1,5 millóns de euros, que busca capacitar empresas, docentes e estudantes para facer fronte aos retos estratéxicos a longo prazo nun mundo en constante transformación”. Astral, explican […]
O grupo AA1 participa no proxecto europeo AgroSpace para promover o uso das tecnoloxías espaciais en zonas rurais

Conectar os sectores agrícola e espacial, promovendo o uso de tecnoloxías do ámbito espacial en zonas rurais como ferramentas para a innovación e a resiliencia fronte ao cambio climático é o obxectivo do proxecto europeo AgroSpace, no que participan 12 entidades, entre elas a Universidade de Vigo. Coordinados polo catedrático Jesús Simal Gándara, investigadores e […]
Analysis and Determination of Particle Size

The Zetasizer Nano range of instruments allows you to measure three characteristics of particles or molecules in a liquid medium.
Jesús Simal incorpórase ao comité internacional mixto FAO/OMS que avalía a seguridade dos aditivos alimentarios

A Organización Mundial da Saúde (OMS) e a Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura (FAO) crearon en 1956 o Comité Mixto de Expertos e Aditivos Alimentarios (JECFA). Inicialmente encargado da avaliar a inocuidade dos aditivos alimentarios, na actualidade o JECFA ocúpase tamén da valoración de riscos e inocuidade de coadyuvantes de elaboración, aromatizantes, […]
Jesus Simal, Premio Picadillo 2025.

Jesús Simal, Catedrático de Bromatología en la Facultad de Ciencias de Ourense e investigador del grupo de Investigaciones Agrarias y Alimentarias (AA1) ha sido galardonado con uno de los Premios Picadillo 2025. Los premios son un reconocimiento a la trayectoria profesional de cocineros, enólogos, responsables de sala, productores y divulgadores de la cultura culinaria gallega que […]
O proxecto SOSFood levará a Bruxelas o debate sobre a transformación do sistema alimentario

Con axentes implicados na sostibilidade alimentaria e loita contra as enfermidades non transmisibles O 4 marzo conmemórase o Día Mundial da Obesidade e, coincidindo con esta efeméride, o proxecto SOSFood levará a Bruxelas o debate sobre a transformación do sistema alimentario. O catedrático Jesús Simal Gándara, membro do grupo de Investigacións Agrarias e Alimentarias (AA1) será o […]
Científicos da UVigo desenvolven un innovador sistema de loita contra a fraude alimentaria

Máis sinxelo, preciso e rápido, emprega imaxes hiperespectrais e métodos de aprendizaxe automático Nos últimos anos as administracións públicas veñen prestando cada vez máis atención a garantir a autenticidade e integridade dos alimentos debido ao aumento dos casos de fraude alimentario, situacións que poden ter implicacións económicas e tamén na saúde humana. E é que […]
¿Se analiza correctamente la presencia de pesticidas en alimentos?

La presencia de pesticidas en los alimentos es una preocupación global. Estos compuestos químicos, utilizados para proteger los cultivos de plagas, pueden acumularse en los alimentos y, en algunos casos, representar un riesgo para la salud humana. Por ello, la vigilancia y el análisis de los residuos de pesticidas en los alimentos son fundamentales para […]