A Universidade de Vigo e a Central South University da China reforzan a súa ligazón en materia de cooperación internacional (GL/EN)

Li Zhihong, Vice President of CSU and Manuel Reigosa, rector of Universidade de Vigo, sign the Memorandum of Understanding between both entities

Durante o día de onte (11 de novembro), a Universidade de Vigo recibiu a visita dunha delegación da universidade chinesa Central South University (CSU), unha das institucións académicas de maior prestixio do país asiático, no marco dunha axenda institucional e científica que incluíu reunións no Hospital Álvaro Cunqueiro e no Instituto de Investigación Sanitaria Galicia […]

O AA1 chega a México da man do proxecto IBERO4JOBS

Maribel Doval e Juan Carlos Mejuto diante da sé do evento

O catedrático Juan Carlos Mejuto e a profesora Maribel Doval (do grupo HC1) diríxense hoxe á cidade mexicana de Tepic para unha nova reunión do proxecto IBERO4JOBS, un proxecto cofinanciado polo programa Erasmus+ que se achega á fase final da implementación despois de ter comezado en maio de 2023. O obxectivo do proxecto, liderado pola […]

Exploramos nuevas vías de colaboracion con la Embajada China

Mesa de reunión en el CITEXVI entre el grupo AA1 de la UVigo y el personal de la embajada de China

Durante el día de ayer, los catedráticos Jesús Simal Gándara (catedrático de Química analítica e alimentaria e IP del grupo AA1) y Juan Carlos Mejuto Fernández (catedrático de Química Física y coordinador del grupo) han representado al Grupo de Investigaciones Agrarias y Alimentarias en una reunión bilateral con personal de la Embajada de China. La […]

El Grupo AA1 celebra el Día Mundial de la Alimentación

Octubre es tradicionalmente un mes con mucha actividad en el ámbito académico: nuevos proyectos, presentaciones, acuerdos y el retorno al más alto ritmo de actividad científica después de un septiembre que suele funcionar para la organización administrativa del nuevo curso. Este año, y aprovechando la proximidad del Día Mundial de la Alimentación, celebrado mañana 16 […]

O grupo AA1 e a Universidade Oceánica de Guangdong consolidan a súa colaboración

Nas últimas semanas, o catedrático Jesús Simal Gándara da Universidade de Vigo estivo a impartir clases na Universidade Oceánica de Guangdong, profundando na cooperación entre o Grupo de Investigación AA1 da universidade e esta prestixiosa entidade chinesa, que resulta fortalecida após a viaxe dun dos principais investigadores do grupo. Esta acción de cooperación internacional benefíciase […]

A investigadora Lucía Cassani, premiada co Young Investigator Award da revista Foods

Unha imaxe mostrando aos dous vencedores da nova edición dos vencedores do Food Young Investigador Award no ano 2025, o profesor Doutor Yu Fu, da Southwest University da China e a Doutora Lucía Victoria Cassani Menéndez, da Universidade de Vigo

A investigadora doutora Lucía Victoria Cassani Menéndez, da Universidade de Vigo, resultou gañadora da nova edición dos Young Investigator Awards da revista Foods, da editorial MDPI. O premio, establecido no ano 2021, salienta os logros de investigadores novos no ámbito da investigación alimentaria. Este recoñecemento pon en valor a investigación da doutora Cassani e reflicte […]

Membros do grupo AA1 participan no proxecto ASTRAL para crear ferramentas educativas que permitan anticiparse ás megatendencias

A Universidade de Vigo participa no proxecto europeo Astral (Anticipating Strategic Long-Term Challenges). Trátase “dunha ambiciosa iniciativa internacional de tres anos de duración, financiada polo programa Erasmus+ con 1,5 millóns de euros, que busca capacitar empresas, docentes e estudantes para facer fronte aos retos estratéxicos a longo prazo nun mundo en constante transformación”.  Astral, explican […]

Jesús Simal incorpórase ao comité internacional mixto FAO/OMS que avalía a seguridade dos aditivos alimentarios

A Organización Mundial da Saúde (OMS) e a Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura (FAO) crearon en 1956 o Comité Mixto de Expertos e Aditivos Alimentarios (JECFA). Inicialmente encargado da avaliar a inocuidade dos aditivos alimentarios, na actualidade o JECFA ocúpase tamén da valoración de riscos e inocuidade de coadyuvantes de elaboración, aromatizantes, […]