News

Jesús Simal incorpórase ao comité internacional mixto FAO/OMS que avalía a seguridade dos aditivos alimentarios
Xunto á docente da Miguel Hernández, María Fernandez, o catedrático é o único representante español
A Organización Mundial da Saúde (OMS) e a Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura (FAO) crearon en 1956 o Comité Mixto de Expertos e Aditivos Alimentarios (JECFA). Inicialmente encargado da avaliar a inocuidade dos aditivos alimentarios, na actualidade o JECFA ocúpase tamén da valoración de riscos e inocuidade de coadyuvantes de elaboración, aromatizantes, residuos de medicamentos veterinarios en produtos animais, contaminantes e toxinas naturais, avaliando durante estas décadas máis de 2500 aditivos alimentarios, uns 40 contaminantes e toxinas naturais e residuos duns 90 medicamentos veterinarios. Actividades ás que

Jesus Simal, Premio Picadillo 2025.
Jesús Simal, Catedrático de Bromatología en la Facultad de Ciencias de Ourense e investigador del grupo de Investigaciones Agrarias y Alimentarias (AA1) ha sido galardonado con uno de los Premios Picadillo 2025. Los premios son un reconocimiento a la trayectoria profesional de cocineros, enólogos, responsables de sala, productores y divulgadores de

O proxecto SOSFood levará a Bruxelas o debate sobre a transformación do sistema alimentario
Con axentes implicados na sostibilidade alimentaria e loita contra as enfermidades non transmisibles O 4 marzo conmemórase o Día Mundial da Obesidade e, coincidindo con esta efeméride, o proxecto SOSFood levará a Bruxelas o debate sobre a transformación do sistema alimentario. O catedrático Jesús Simal Gándara, membro do grupo de Investigacións Agrarias

Científicos da UVigo desenvolven un innovador sistema de loita contra a fraude alimentaria
Máis sinxelo, preciso e rápido, emprega imaxes hiperespectrais e métodos de aprendizaxe automático Nos últimos anos as administracións públicas veñen prestando cada vez máis atención a garantir a autenticidade e integridade dos alimentos debido ao aumento dos casos de fraude alimentario, situacións que poden ter implicacións económicas e tamén na

¿Se analiza correctamente la presencia de pesticidas en alimentos?
La presencia de pesticidas en los alimentos es una preocupación global. Estos compuestos químicos, utilizados para proteger los cultivos de plagas, pueden acumularse en los alimentos y, en algunos casos, representar un riesgo para la salud humana. Por ello, la vigilancia y el análisis de los residuos de pesticidas en

O Grupo Agroambiental e Agroalimentaria da UVigo pon en valor o traballo do seu persoal investigador predoutoral
Máis da metade procede de fóra de España A Facultade de Ciencias do campus de Ourense acolleu este venres a celebración do primeiro simposio do Grupo de Investigación Agroambiental e Agroalimentaria (AA1) da Universidade de Vigo. A cita nace coa vocación de celebrarse de xeito anual e co obxectivo de

Award for final degree projects/final master’s projects on topics related to Agenda 2030, Development Cooperation and Corporate Social Responsibility
Two students from the AA1 group win a prize for their final degree project/final master’s project on topics related to Agenda 2030, Development Cooperation and Corporate Social Responsibility. Lucia Gonalez-Rivero and Ana Acosta-Veiga were awarded the prize granted by the Vice-Rector’s Office for University Extension of the University of Vigo