O grupo AA1 e a Universidade Oceánica de Guangdong consolidan a súa colaboración

Nas últimas semanas, o catedrático Jesús Simal Gándara da Universidade de Vigo estivo a impartir clases na Universidade Oceánica de Guangdong, profundando na cooperación entre o Grupo de Investigación AA1 da universidade e esta prestixiosa entidade chinesa, que resulta fortalecida após a viaxe dun dos principais investigadores do grupo.

Esta acción de cooperación internacional benefíciase do coñecemento desenrolado por ambas organización, co Grupo AA1 ofrecendo a súa experiencia na análise de contaminantes, autenticidade alimentaria e valorización de subprodutos agro-industriais; en canto que a Universidade Oceánica de Guangdong ten o seu foco na pesca, acuicultura mariña e tecnoloxía alimentaria.

A iniciativa crea unha interesante sinerxia para realizar estudos sobre a calidade e seguridade dos produtos do mar (peixes e mariscos), acuicultura sostíbel ou ingredientes funcionais derivados de organismos mariños.

O grupo de Investigacións Agroalimentarias (AA1) da Universidade de Vigo, xunto cos grupos de investigación en Organización do Coñecemento (OE7) e BiotecnIA (BIA), coordenan o proxecto PROMISEANG, centrado no aproveitamento de subprodutos de industrias pesqueiras e conserveiras para usos alimentarios, non-alimentarios e de aproveitamento para alimentación animal. A colaboración coa Universidade Oceánica de Guangdong poderá potencialmente contribuir á investigación incluída no proxecto PROMISEANG.

O catedrático Simal cun dos grupos da Universidade Oceánica de Guangdong / Professor Simal with one of the groups of the Guangdong Oceanic University
O catedrático Simal cun dos grupos da Universidade Oceánica de Guangdong / Professor Simal with one of the groups of the Guangdong Oceanic University

(English) The AA1 group and Guangdong Ocean University consolidate their collaboration

In the last weeks, Professor Jesus Simal-Gándara lectured at Guangdong Ocean University, thus deepening the AA1 research group of the University of Vigo cooperation with this prestigious Chinese institution, a collaboration strengthened by the recent trip of one of its principal investigators.

This example of international cooperation benefits from the knowledge developed by both organisations, with AA1 offering its expertise in contaminant analysis, food authenticity and valorisation of agro-industrial by-products; while Guandgdong Ocean University is highly focused on fisheries, mariculture and food technology.

This initiative creates an interesting synergy to address studies on quality and safety in seafood, sustainable aquaculture or functional ingredients derived from marine organisms.

The Agri-Food Research Group (AA1), together with the Knowledge Organisation (OE7) and BiotecnIA (BIA) research groups from UVigo, are jointly coordinating the PROMISEANG project, which focuses on the use of by-products from the fishing and canning industries for food, non-food and animal feed purposes. The collaboration with Guangdong Ocean University could potentially contribute to the research included in the PROMISEANG project.