Fotografía dos participantes no Simposio / Picture with the attendees and participants in the Symposium

O II Simposio de Investigacións Agrarias e Alimentarias consolídase como punto de encontro do talento investigador da Universidade de Vigo (GL/EN)

A segunda edición do Simposio de Investigacións Agrarias e Alimentarias do Grupo AA1 celebrouse este venres día 28 de novembro no Citexvi, reunindo máis unha vez ao estudantado predoutoral e á equipa de investigación posdoutoral do grupo AA1 nun foro que continúa a medrar e a consolidarse nesta segunda edición, despois de terse iniciado no ano 2024.

Despois das dezaoito presentacións reunidas na edición anterior, organizada na Facultade de Ciencias do Campus de Ourense, este ano conseguiuse dar un paso máis, pois foron vintecatro os doutorandos e doutorandas que presentaron os seus avances científicos, aos que se engadiu unha sesión de póster protagonizada por investigadoras do Laboratorio Europeo de Referencia para Biotoxinas Mariñas (EURLMB).

As investigacións presentadas trataron temas como o illamento e avaliación de compostos bioactivos a partir de algas; a validación en modelos in vivo e in vitro de efectos antioxidantes, inmunomoduladores ou relacionados coa obesidade; o uso técnicas analíticas avanzadas (GC/LC-MS) e ferramentas de intelixencia artificial para a caracterización de nutracéuticos e contaminantes; ou diversos estécnicas analíticas avanzadas (GC/LC-MS) e ferramentas de intelixencia artificial para a caracterización de nutracéuticos e contaminantes.

Unha fotografía dos dous libros de abstracts correspondentes a cadasúas edicións / A picture of the two books of abstracts corresponding to each of the editions
Os participantes tiveran a ocasión de recibir unha copia do libro de abstracts publicado o ano pasado, alén do libreto deste ano, que aínda agarda pola súa publicación

Do mesmo xeito que na primeira edición, os organizadores destacaron a importancia do formato como espazo de aprendizaxe, permitindo ao persoal investigador máis novo gañar experiencia en comunicación científica, recibir críticas constructivas e establecer conexións entre grupos de traballo.

A celebración deste segundo simposio chega nun momento especialmente relevante para a Universidade de Vigo, recentemente recoñecida polo ShanghaiRanking Consultancy como primeira universidade española e 17ª no mundo no ámbito de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos.

Fotografía dos participantes no Simposio / Picture with the attendees and participants in the Symposium
Fotografía de grupo dos participantes e asistentes ao Simposio

The 2nd Symposium on Agricultural and Food Research consolidates as a meeting point for the research talent of the University of Vigo (GL/EN)

The second edition of the Agricultural and Food Research Symposium of the AA1 Group was held this Friday, 28th November, at Citexvi, bringing together once again the pre-doctoral students and the post-doctoral research team of the AA1 group in a forum that continues to grow and consolidate in this second edition, having been initiated in 2024.

Following the eighteen presentations from the previous edition, held at the Faculty of Sciences on the Ourense Campus, this year saw a further step forward, with twenty-four doctoral students presenting their scientific advances, which were supplemented by a poster session featuring researchers from the European Reference Laboratory for Marine Biotoxins (EURLMB).

The research presented covered topics such as the isolation and evaluation of bioactive compounds from algae; the validation in in vivo and in vitro models of antioxidant, immunomodulatory or obesity-related effects; the use of advanced analytical techniques (GC/LC-MS) and advanced analytical techniques (GC/LC-MS) and artificial intelligence tools for the characterisation of nutraceuticals and contaminants; or various advanced analytical techniques (GC/LC-MS) and artificial intelligence tools for the characterisation of nutraceuticals and contaminants.

Unha fotografía dos dous libros de abstracts correspondentes a cadasúas edicións / A picture of the two books of abstracts corresponding to each of the editions
The participants had the opportunity to receive a copy of the abstract book published last year, as well as this year’s booklet, which is still awaiting publication

As with the first edition, the organisers emphasised the importance of the format as a learning space, allowing younger researchers to gain experience in scientific communication, receive constructive criticism and establish connections between working groups.

The celebration of this second symposium comes at a particularly significant moment for the University of Vigo, recently recognised by the ShanghaiRanking Consultancy as the top Spanish university and 17th in the world in the field of Food Science and Technology.

Fotografía dos participantes no Simposio / Picture with the attendees and participants in the Symposium
Group picture with participants and attendees to the Symposium